Slutrapportera

Stort grattis till ert genomförda projekt!

När projektet avslutas är det dags att ansöka om slututbetalning och redovisa projektet. Att driva ett projekt kan vara intensivt, men ett tips är att stanna upp och reflektera över de erfarenheter och resultat som arbetet lett fram till.

ansök om slututbetalning

Du ansöker om slututbetalning via Mina sidorJordbruksverkets webbsida men hör av dig till oss på utvecklingskontoret innan du skickar in ansökan. Vi hjälper dig och tittar igenom dina underlag och redovisning. Detta gör vi för att minska risken för att utgifter som inte är godkända redovisas i ansökan om utbetalning. Sådana fel går inte att rätta till i efterhand utan kan leda till avdrag på stödbeloppet. Läs även gärna “Guide till ansökan om utbetalning” (finns under Blanketter och logotyper).

Var ute i god tid

I ert beslut står projektets slutdatum och det är viktigt att du skickar in ansökan om slututbetalning så att den har kommit in till Jordbruksverket senast detta datum. Om du ansöker efter ert slutdatum kommer ni att få ett avdrag på det beviljade stödet.

Om projektet, av någon anledning, inte kan slutredovisas i tid är det viktigt att du ansöker om förlängning av projektet. Detta ska då ske före projektets ursprungliga slutdatum. Kontakta oss på utvecklingskontoret om det finns risk att slutrapporteringen drar ut på tiden.

Vi vill höra hur det gått

Vi tycker att det är både spännande och givande att följa våra leadeprojekt. Ni kommer därför åter bjudas in till styrelsen för att berätta om resultaten av ert projekt och hur det gått. Vi vill också gärna berätta för andra om er satsning, vi vet av erfarenhet att det inspirerar och leder till att fler vågar satsa. Dela gärna med er av bilder och eventuella länkar till artiklar som ni figurerat i, vi publicerar dem i projektbanken här på vår webbsida.

Mer om att driva projekt