Laddar Karta...

Datum/Tid
20 apr 2020
Kl. 18:00 - 19:00

Plats
Rådde gård, Länghem


Kvällen är kostnadsfri och riktar sig till våra projektledare och medlemmar i Leader Sjuhärad. Efter föreläsningen bjuder vi på smörgåstårta och det ges tillfälle till nätverkande med andra projektledare. Därefter är den som vill välkommen att stanna kvar på Leader Sjuhärads årsmöte.

Anmäl dig genom att maila till info@leader-sjuharad.se senast torsdagen 9/4 och meddela då även ev allergier.

Machokultur
Vi börjar med siffrorna. Inom Byggnads dör (minst) 1 person i månaden i arbetsrelaterade olyckor. Men det handlar inte bara om byggbranschen. Av alla som dör i en arbetsolycka är 9 av 10 män. 8 av 10 som drunknar är män. 8 av 10 av alla som dör i trafiken är män. 97 procent av de som misstänks för sexualbrott i Sverige är män. Mellan 72–75% av alla som tar sitt liv är män och bland unga män är självmord den vanligaste dödsorsaken. Det här har fått oss på Erik Larsson Bygg att fundera.

Vi vill få till en förändring. Vi vill göra skillnad. Men nu behöver du bestämma dig – vem vill du vara i rummet där andras omdöme brister? Börja med att lyssna till vår föreläsning maskulinitet och machokultur, förväntningar på män, och hur detta får konsekvenser som drabbar allt från företag och idrottsföreningar till individ och samhälle. Men också om hur vi tillsammans kan påverka och förändra. Och vad händer om vi slutar se män som problemet i jämställdhetsdebatten och istället ser dem som en lösning?

Här hittar du inbjudan i utskriftsformat: Machokultur – inbjudan som PDF