Generation D – Checken

Generation D – Checken

Checken är ett av våra paraplyprojekt inom vilket unga mellan 13 och 25 år har möjlighet att söka stöd för att genomföra ett delprojekt. Checken är en del av satsningen Generation D, ett projekt med fokus på ungas möjlighet att höras, göra skillnad och inspirera andra.

Vad kan man söka för?

Stöd kan sökas för att exempelvis arrangera evenemang, aktiviteter eller turneringar. Det kan också handla om att iordningsställa olika typer av mötesplatser, eller annat som gynnar unga i området. Fler exempel finns på Generation D:s webbsida.

Vem kan söka?

För att söka ska man vara minst två personer i åldern 13-25 år.

När kan man söka?

Ansökningar tas emot löpande så länge det finns pengar kvar i paraplyprojektet. Kontakta alltid oss på utvecklingskontoret innan du påbörjar en ansökan, vi lyssnar på er idé och vägleder dig så att ansökan sker på rätt sätt.

Sökbart maxbelopp: 20 000 kr
Stödnivå: 100% av kostnaderna

Projektägare
Leader Sjuhärad

Pågående delprojekt

Bootski fun

Vet du vad BootSki är? Tänk dig alpin skidåkning på skidor som inte är längre än dina pjäxor. Det testade Moa och Ebba i fjällen. När kompisarna där hemma fick se videos på Instagram ville de också testa. I detta delprojekt arrangerar därför Moa, Ebba och William en prova på-dag i Bollekollen, den lokala skidanläggningen i Bollebygd. Då är alla välkomna att testa BootSki, fika och ha roligt tillsammans. Efter prova på-dagen kommer de BootSkis som gruppen köper in finnas att låna hos Bollekollen.

Kontakt Bollekollen Sportklubb
Webbsida
Facebook

CountryFun UF

CountryFun UF är UF-företaget som satsar på att erbjuda aktiviteter för unga på Sjuhärads landsbygder. Inom ramen för detta delprojekt kommer de att genomföra en volleybollturnering i Bollebygd för ungdomar mellan 13 och 16 år. Inbjudan till turneringen kommer att spridas brett, bland annat med hjälp av kommunens ungdomsverksamhet, och målet är att minst sex lag deltar.

Kontakt CountryFun UF
Instagram

Foto: CountryFun UF

Klubbrum 2023

Team Omega Fotskäl är Fotskäls bästa (och enda) ungdomsförening. De ses varje vecka för att spela spel och umgås. I den här satsningen kommer de att inreda ett nytt klubbrum i Fotskäls bygdegård. Målsättningen är att kunna erbjuda nya typer av aktiviteter, bland annat brädspel och LAN. En stor fördel med den tänkta platsen för klubbrummet är att det finns en egen ingång och därmed möjlighet att ses utan att störa annan verksamhet.

Kontakt Team Omega
Facebook
Webbsida

Svenljunga BTK:s Smash off

Filip Berggren och Felix Leifstedt saknar möjligheten att spela pingis i Svenljunga. Det ska de nu ändra på! I detta delprojekt kommer de att köpa in utrustning och anordna en smash off, ett evenemang där unga i Svenljunga får möjlighet att komma och testa pingis. Dessutom bjuds det på fika och möjligheten att spela en match mot Mathias Översjö, proffsspelare och instruktör. Målsättningen är att det ska vara möjlighet att spela pingis regelbundet, därför är det fantastiskt att Svenljunga kommun bistår med lokal och stöd om det efter evenemanget blir aktuellt att starta en förening.

Kontakt
Är du nyfiken på att veta mer om projektet? Hör av dig till oss på utvecklingskontoret så kan vi förmedla kontakt.

LjusaTiderna UF

I detta delprojekt kommer UF-företaget LjusaTiderna UF att anordna en dag på Borås Djurpark för sjuka barn, en upplevelse för att skingra tankar och sätta guldkant på tillvaron. Till målgruppen hör barn upp till 12 år som spenderar mycket tid på barndagvården på Södra Älvsborgs sjukhus och under dagen erbjuds en guidad tur bland djuren och lunch på en av parkens restauranger. Förhoppningen är att dagen ska leda till gemenskap och en möjlighet att få nya vänner.

Kontakt LjusaTiderna UF
Instagram